Plastová madla na zábradlí v panelových domech

 

Plastová madla dokážou zázraky při úpravě interiéru chodby. Lze jimi velice účinně renovovat původní typ zábradlí, že bude vypadat jako nové. Takovému zábradlí poskytne modernější funkční vzhled, ale současně lze díky plastovým madlům ušetřit spousta peněz. Tato plastová madla zábradlí pro panelové domy, se totiž rozměrově shodují s původními bakelitovými madly, takže se hodí pro celkovou výměnu starých madel bez výměny celého zábradlí nebo jen pro doplnění chybějících částí stávajících madel. Plastová madla z pevného materiálu se doporučují lepit na ocelovou pásovinu zábradlí doporučeným speciálním lepidlem. Tuto instalaci plastových madel zábradlí může provést autorizovaný dodavatel těchto typů madel zábradlí.

 

Plastová madla DA1, DA2 a MO1


Do této skupiny jsou zařazená madla DA1, DA2 a MO1. Jedná se o pevná, neohebná madla vyráběná z materiálů jako je Novodur® a nadouvaný polystyren. Pro lepení madel jsou vhodná dodavatelem doporučená laboratorně odzkoušené lepidlo DAS50 a DAS 200, pro lepení rohů je doporučené ledilo PENLOC.

Plastové madlo DA1 se dodává v několika základních barvách, při větším odběru zajišťujeme barvy dle vzorníku RAL. Je plně probarvené ve hmotě. Koncovky, spojky a rohy dodáváme pouze v černé barvě.

 

a) montáž madla DA1 a DA2 celoplošným nalepením lepidlem DAS50, DAS200

Samotná montáž je realizována na předem očištěnou ocelovou pasovinu zábradlí (povrch je zbaven zásadních nerovností, staré barvy, která by se mohla odlupovat, a je odmaštěn). Tato příprava je nutná pro celoplošné lepení.

b) montáž madla DA1 a DA2 bodovým lepením lepidlem DAS50, DAS200

Pro úsporu poměrně drahých lepidel na plasty je možné lepit madlo v bodech namísto celoplošného nalepení (rozteč bodového lepení cca 50 -70 cm). V místě bodového spoje je třeba obrousit pasovinu na čistou ocel, o ploše cca 30x30mm.

 

c) montáž madla MO1 celoplošným lepením lepidlem Wurth

Samotná montáž je realizována na předem očištěnou ocelovou pasovinu zábradlí (povrch je zbaven zásadních nerovností, staré barvy, která by se mohla odlupovat, a je odmaštěn). Tato příprava je nutná pro celoplošné lepení.

 

Provedení plastových madel

 

Rohy a koncovky plastového madla