Dřevěná madla na zábradlí v panelových domech

 

Dřevěná madla mohou poskytnout luxusnější a útulnější pojetí chodeb a schodišť panelových nebo rodinných domů. Jde tak docílit díky použití dřevěných madel na zábradlí nebo alespoň plastových madel na zábradlí v dokonalé imitaci dřeva. První varianta madel zábradlí je vyrobena z dřevěného bukového masivu v lakovaném provedení nebo bez povrchové úpravy. S takovým typem zábradlí si pak budete připadat jako v luxusním domě. Druhá varianta madel zábradlí je cenově dostupnější a imitace dřeva na plastových madlech jsou velice zdařilé. Dodavatel madel, firma Dastech, vyvinula vlastní typy dřevěných madel na zábradlí, která jsou nejenom uživatelsky velmi příjemná a kvalitní, ale díky své variabilitě a barevnosti mohou zajímavě dotvořit styl interiérů chodeb a společných částí domu.

 

Dřevěné madlo DM1, DM2:

 

Do této skupiny jsou zařazena madla DM1 a DM2. Jedná se o pevná madla vyráběná z bukového masivu. Povrchová úprava se provádí lakováním. Madlo lze mořit pro dosažení požadovaného dekoru.

 

Dřevěná madla se vyznačují:

 

Dřevěná madla působí osobitějším dojmem a jsou vhodná do menších panelových domů - s ohledem na nižší odolnost dřeva. Velmi dobře drží na ocelové pasovině zábradlí. Je nutné počítat s dodatečnými náklady po jejich opotřebení - lakování.

 

Doporučený postup pro usazení dřevěného madla DM1 a DM2:

Madlo DM1 doporučujeme celoplošně nalepit na ocelovou pasovinu. Jeho nízký profil není vhodný pro montáž šroubováním. Madlo je před samotnou montáží zbaveno případných nečistot. Před nalepením je nutné doporučit pasovinu zbavit zásadních nerovností (po svárech) a odlupující se barvy.